Eten en drinken

Eten en drinken

 

Omdat het lokale eten zo lekker en zo goedkoop is, raden we aan om de lunch en diner in één van de vele tavernes te gebruiken. Eten in een taverna wordt contant betaald. Creditcards worden vrijwel nergens geaccepteerd, maar PIN (Maestro) zie je sinds kort wel eens vaker. Lunchtijd is meestal zo rond de klok van 14.00 / 15.00 in de middag. Dineren kan al vanaf een uur of 19.30, maar dan is het vaak nog erg rustig. Meestal wordt er vanaf een uur of 20.30 gegeten. Vaak zie je Griekse gezinnen met kinderen nog na tienen de taverna in komen.

Er zijn talloze taverna's in de omgeving en het is ondoenlijk er meer dan een paar als suggestie te doen. In onwillekeurige volgorde:

To Palamidi

Finikounda: To Palamidi (4 min)

De familie Vasilopoulos bestiert deze taverna ongeveer vanaf dat wij er zijn komen wonen. Het is dichtbij en zijn erg aardige mensen. Zoons Nikos en Fotis verzorgen de bediening. Gebruikelijke kaart.


Opos Palia

Petrochori: Opos Palia (35 min)

Charmante en kleine taverna met een schitterend uitzicht over het lagergelegen achterland. Vlakbij Voidokilia. Het beste is de auto onderaan de weg op de kruising te laten en de stenen trap naar boven te nemen.


Apolafsi

Kamaria: Apolafsi (8 min)

Beetje standaard taverna. Geen bijzonderheden anders dan dat dit een van de weinige plekken is waar je naar toe kunt wandelen en niet de auto nodig hebt. Via slechte onverharde weggetjes neemt dat een half uurtje. Goede schoenen is geen overbodige luxe.


Aetos

Pylos: Aetós (20 min)

Ik moet bekennen dat wij zelf in Pylos niet erg vaak eten. Slechts één taverna kan ons bekoren en dat is Aetós aan het haventje. Toeristisch, maar je zit hier wel gezellig en de mosselen (midia) zijn er heerlijk!


Palia Istoria

Methoni: Palia Istoria (10 min)

Bij Palia Istoria komen wij heel graag. Lily en Yannis zijn altijd even voorkomend en ze hebben een prima kaart die net even anders en beter is dan in andere taverna's. Zo is de geit uit het potje er heerlijk (maar wat niet.....).


Barbarossa

Koroni: Barbarossa (30 min)

Hier een aantal keren met en op uitnodiging van de eigenaar gegeten. Aan de boulevard van Koroni. Hebben hier toen heerlijk gegeten, maar weet niet of dit ook kwam omdat de eigenaar bij ons aan tafel zat.


Andrikopoylos

Romanos: Andrikopoylos (40 min)

In het kleine "tractordorpje" direct naast de luxe golfbaan ligt deze geheel niet luxe taverna. De meer dan vriendelijke en gastvrije eigenaresse heeft geen kaart, maar als je haar een beetje de vrije hand geeft komt het helemaal goed.


Terpsy

Iklaina: Terpsy (40 min)

Via een schitterende kronkelweg met de nodige haarspeldbochten bereik je Terpsy in Iklaina. Natasha and Christina hebben hier een prima plek in een piepklein dorpje maar met o zo lekkere streek gerechten. Niet naast de deur. Wel heel goed.


Sapientza

Methoni: Sapientza (10 min)

De super vriendelijke eigenaar zorgt ervoor dat bij zijn moeder in de keuken gekozen kan worden uit de vele potten en pannen op het fornuis en de oven. Er is geen menukaart. Eerlijke en lekkere gerechten!


La Cucina

Gialova: La Cucina (30 min)

Verreweg het beste Italiaanse restaurant in de omgeving. Zeer aan te bevelen, maar het is populair dus reserveren is handig. Ze hebben wel pizza, maar daar kom je hier eigenlijk niet voor. Heerlijke gerechten en romantisch bij avondlicht.


Elia

Gialova: Elia (40 min)

Ook bij Elia zit je fantastich met uitzicht over de zee. Geweldige Griekse gerechten off the beaten course. Wij zijn ook hier nog nooit teleurgesteld.

Elena

Finikounda: Elena (7 min)

Hier zorgen Elias en Nikos Tsonis voor de ontvangst. De uitgebreide kaart (zelfs in het NL.....) en de ligging met uitzicht over het haventje maken dit een geliefde taverna voor met name toeristen. In het seizoen is er vaak in het weekend live Griekse muziek.

Fotis

Evangelismos: Fotis (10 min)

De altijd rondrennende Fotis zet zijn gasten aan tafel op het terras naast de kerk. Er is geen menukaart, maar Fotis verteld een ieder wat ze die avond hebben. Prima eten en een heel Griekse gezellige sfeer op dit dorpspleintje onder de grote plataan.


Modon

Methoni: Modon (10 min)

Bij Modon (To Meltemi tot de kinderen het van hun ouders overnamen) zit op een gezellig plein. De vissoulaki is hier echt heel erg lekker. Tegenwoordig geen patatjes bij het eten maar krieltjes gebakken in olijfolie en oregano.


Destino

Finiki: Destino (3 min)

Een dagje strand bij Destino kun je hier uitstekend combineren met een goede lunch. Fraai geserveerde gerechten met een goede bediening en een wel heel fraai uitzicht. Je kunt zo van het strand aanschuiven. Wel iets duurder dan gemiddeld in de dorpjes natuurlijk.


Cafe 1937

Pylos: Café 1937 (20 min)

Op het centrale plein van de drie admiraals is het bij café 1937 goed toeven met de lokalen die er aan de koffie en ouzo zitten. Heerlijk om het hier een tijdje uit te houden en het Griekse leven aan je voorbij te zien trekken. Er zijn prima ijsjes en taarten te eten.


Tzóka

Mesochori: Tzóka (16 min)

Eléni Tzóka is gastvrouw en kokkin in dit kleine boerendorpje. Haar klanten zijn vrijwel uitsluitend Grieken. Er wordt alleen Grieks gesproken en er is een velletje papier met wat gerechtjes. In het Grieks. Laat hier een kip in stukken hakken en op de gril bereiden en laat de rest van de hapjes over aan Eléni, dan komt alles goed. De kip is ronduit heerlijk.


Bogris

Koroni: Bogris (30 min)

Naast de locatie van de zondagmarkt is taverna Bogris inmiddels een begrip. Je gekozen eten wijs je aan in de vitrine bij de keuken. Prima gerechten.


Doureios Ippos

Methoni: Doureios Ippos (10 min)

Het enige café in de regio voor zover ik weet dat een biljart heeft. Met vrienden en schoonzoons hier de nodige uurtjes doorgebracht. Koud bier van de tap!


Psistariá O Nóntas

Methoni: Psistariá O Nóntas (10 min)

Oneerbiedig noemen we deze taverna in een zijstraatje van Methoni de kippenboer. Zeer eenvoudige zaak die eigenlijk alleen maar souvlaki en kip verkoopt. Maar wát voor kip.... Heerlijk mals en vers van de grill en voor een habbekrats.


Mytilini

Finikounda:  Mytilini (6 min)

Tegen het strand waar ze ook tientallen bedjes hebben staan en naast een surfschool ligt deze toeristische taverna. Een kaart met zelfs een NL vertaling. De gebruikelijke gerechten die niet slecht zijn. Gezellige zaak bij een dagje strand.


Finiki

Finiki: "bij Yannis" (9 min)

Leer een paar Griekse woordjes vooraf. Men heeft geen kaart en spreekt niets anders dan Grieks. Kleine taverna waar je voor weinig geld kunt eten. Kabab schotel met wat losse pita broodjes en tzatziki is er heerlijk.

Villa van Staden

Onze villa is rustig gelegen en ligt op een glooiing op slechts enkele minuten lopen van zee. De dichtstbijzijnde vissersdorpjes zijn Finikounda (3 autominuten) en Methoni (8 autominuten). De villa heeft een geweldig panoramisch uitzicht over zee en is zeer compleet en luxe ingericht. Natuurlijk ontbreekt ook een zwembad niet.