Op de kaart

van staden family

 

Onze villa ligt tussen de plaatsjes Fínikounda en Methoni in het uiterste zuiden van de provincie Messinia in de Peloponnesos. Oneindige golvende rijen olijfbomen en waanzinnige zonsondergangen. De Griekse provincie Messinia is adembenemend mooi, maar (voor ons gelukkig) nog slechts bij weinigen bekend. De Peloponnesos is het Griekenland van de goden; rijk en onbedorven.

Hier zouden goden en helden over de aarde hebben gelopen en werd het grootste sportevenement ter wereld geboren. Met zijn claim als een van de geboorteplaatsen van de moderne beschaving, zijn glorieuze en historische verleden, heerlijke keuken, zacht klimaat en perfecte stranden, wenkt deze streek in Griekenland reizigers op zoek naar een vakantie buiten het gewone. In deze zonovergoten provincie van de Peloponnesos, met zijn olijfgaarden, bergtoppen, wijngaarden en ongerepte zandstranden, is het buitengewoon goed toeven.

Vliegvelden

Vliegen

Zowel vanuit Nederland als in buurlanden per auto nabij gelegen vliegvelden zijn er rechtstreeks vluchten naar dit deel van Griekenland. De vliegtijd is gemiddeld drie uur en kwartier.

Vanaf Athene neemt het dezelfde tijd om naar onze Villa te rijden. De autowegen zijn modern, snel en goed bewegwijzerd. Ook kan in het seizoen worden gevlogen op Kalamata. Hiervandaan is het slechts een uur rijden naar de villa. 

Messinia

Met de auto

Er kan worden gereden van deur tot deur, maar om de reisduur behapbaar te houden, is het een goede keuze om vanuit Nederland naar Ancona in Italië te rijden en daarvandaan met de ferry over te steken naar Patras in Griekenland.

Vanuit Patras is het ongeveer 3 uur rijden met de auto naar onze villa. Ga er in dit geval van uit dat er een reistijd bestaat van ten minste 2 dagen. Beter is om uit te gaan van 3 dagen.

Villa van Staden

Onze villa is rustig gelegen en ligt op een glooiing op slechts enkele minuten lopen van zee. De dichtstbijzijnde vissersdorpjes zijn Finikounda (3 autominuten) en Methoni (8 autominuten). De villa heeft een geweldig panoramisch uitzicht over zee en is zeer compleet en luxe ingericht. Natuurlijk ontbreekt ook een zwembad niet.