Zee en Strand

Strand

 

Langs de gehele kust waar onze villa is gelegen zijn er tientallen schitterende zandstranden te vinden. Het fijne witte zand van de stranden loopt langzaam over in het kristalheldere water waar de diepte heel geleidelijk wordt bereikt.

Soms zijn er taverna's bij de stranden, maar meestal zijn er geen voorzieningen. U zult zelf uw hapje en drankje moeten meenemen. In onze villa hebben we een koelbox en koelelementen voor u staan. Blijft het witte wijntje en biertje lekker koud mee.

Buiten het seizoen zult u er vaak alleen zijn of maar een enkeling zien. In het hoogseizoen is dat anders maar nog steeds is het er vaak relatief rustig.

Lampes

Lampes (3 min)

Toen wij hier jaren geleden kwamen wonen, was dit strand dat op zeer korte afstand van onze villa ligt een onontdekt gebied. Inmiddels is dit strand "gevonden" en redelijk populair geworden bij de lokalen. Er zijn dan ook drie beachbars gekomen. De meest westelijke is Destino waar -als je wat besteld- je een gratis ligbed op het strand hebt en je wordt voorzien van een heerlijk koude verfrissing. Lekker lunchen kun je er ook. Tegenwoordig kun je er ook een surfplank, kleine zeilboot of een kano huren.


Anemomilos

Anemomilos (3 min)

Ook dit zeer lange strand ligt heel dichtbij. Er is wat meer leven dan bij de andere stranden en het meest oostelijke deel heeft ook wat voorzieningen zoals een surfschool en diverse taverna's.


Voidokilia

Voidokilia (40 min)

Voidokilia is waarschijnlijk het bekendste strand van Griekenland en desondanks vaak leeg of erg rustig. Het heeft talloze keren de hoogste of een hoge plaats gehaald in mooiste stranden van Europa. Voidokilia is een natuurlijke inham in de vorm van de letter Omega. Het heeft een prachtig strand en duinen.  Het water is er rustig en heeft een exotische uitstraling. Er is zicht op het Paleokastro, de grot van Nestor en het achtergelegen natuurgebied waar vaak honderden flamingo's te zien zijn. Er zijn geen voorzieningen.

Snorkelen

Snorkelbaaitje

Recht tegenover onze villa, ligt "ons snorkelbaaitje", waar u in enkele minuten naartoe wandelen kunt. Dit is niet echt een strandje om te zonnen, daarvoor zijn er teveel stenen. Het is wel perfect om te snorkelen. Het water wordt maar langzaam dieper en om de punt rechts is er grote kans op het zien van vissen, zeesterren en zeeegels.

Chryssi akti

Chrysi Akti (30 min)

Chrysi Akti (Divari) ligt op 10 minuten van Pylos en heeft een geweldig mooi strand van 4 kilometer lang en komt uit op het Paleocastro. Het heeft fijn wit zand en geeft een ultiem uitzicht op de baai van Navarino, Pylos en het eiland Sfaktiria. Het kristalheldere turquoise water maakt het helemaal af. Er zijn geen voorzieningen. Er is een grote kans om hier in de zomer caretta-caretta schildpadden tegen te komen.


Romanos

Romanos (40 min)

Het Romanos strand ligt nabij het gelijknamige dorpje. De lokalen noemen het Glyfadaki. Ook dit is een lang strand (eigenlijk een hele serie kleinere achter elkaar) met fijn wit zand. Sedert enkele jaren ligt hier een golf complex met hotels waardoor het strand op die plaats voorzieningen heeft gekregen. De rest van het strand is -gelukkig-  niet bedorven en heerlijk rustig voor hen die daar de voorkeur aan geven.

Villa van Staden

Onze villa is rustig gelegen en ligt op een glooiing op slechts enkele minuten lopen van zee. De dichtstbijzijnde vissersdorpjes zijn Finikounda (3 autominuten) en Methoni (8 autominuten). De villa heeft een geweldig panoramisch uitzicht over zee en is zeer compleet en luxe ingericht. Natuurlijk ontbreekt ook een zwembad niet.