Weer en Klimaat

Villa van Staden

Messinia heeft het mildste klimaat van het Griekse vasteland.

Klimaat

Klimaat

De maanden November tot en met Februari zijn ongeveer vergelijkbaar met het klimaat in Tunesië en Algerije. In deze periode wint het landschap door een achtergrond van sneeuwbedekte bergen en heldere luchten aan schoonheid.

In de periode van half November tot eind December valt normaal ongeveer 60% van de totale jaarlijkse regenval. April en Mei zijn ongetwijfeld de mooiste maanden wanneer vele planten en bomen in bloei staan, de zee meestal al warm genoeg is om te zwemmen, en menige bergtop nog onder de sneeuw bedolven ligt. 

Klimaat

Messinia leent zich ook goed om te overwinteren. Het klimaat is in de wintermaanden vergelijkbaar met Zuid-Spanje en Kreta, met een gemiddelde temperatuur van 15 °C.

Vanaf November worden de olijven en sinaasappels geoogst en van Januari tot Mei staan alle planten en bomen in bloei, volgens velen de mooiste tijd om hier te vertoeven.

In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 29 °C. Alle temperaturen zijn gemeten in de schaduw. In de zon zijn de temperaturen vanzelfsprekend -aanzienlijk- hoger.

Villa van Staden

Onze villa is rustig gelegen en ligt op een glooiing op slechts enkele minuten lopen van zee. De dichtstbijzijnde vissersdorpjes zijn Finikounda (3 autominuten) en Methoni (8 autominuten). De villa heeft een geweldig panoramisch uitzicht over zee en is zeer compleet en luxe ingericht. Natuurlijk ontbreekt ook een zwembad niet.